Produktet mujore RASPBERRY PI4-kit kanë arritur. Nxito! Porosit, 1 copë për dërgesë!


Print this pageseparatorSmaller textspacertextp

Punëtoria e tretë për zhvillimin e sistemeve mikroprocesorike pjesë e projektit "Teknologjia për ju"

FEEIT Shkup, 2022-05-11 2:17:52.MD

Në organizim me Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Teknologjive të Informacionit më 09 dhe 10.05.2022 si pjesë e programit tonë arsimor realizuam punëtorinë e tretë për zhvillimin e sistemeve mikroprocesore. Në punëtori morën pjesë 30 nxënës dhe 28 mësimdhënës nga nëntë shkolla të mesme për arsim teknik nga Maqedonia: SUGS Vlado Tasevski, Shkup; Shkolla e mesme Gjorçe Petrov, Kriva Pallankë; SOTU Gjorgji Naumov, Manastir; SSOU Kolë Nedelkovski, Veles; SETU Mihajlo Pupin, Shkup; OSTU Nace Bugjoni, Kumanovë; Shkolla e mesme Riste Risteski Ricko, Prilep; Shkolla e mesme Gjosho Vikentiev, Koçan; SOSU Ilinden, Shkup; si dhe stafin tonë profesional së bashku me profesorët nga FEEIT. Qëllimi kryesor i seminarit është promovimi i inxhinierisë elektrike dhe ofrimi i mbështetjes teknike dhe profesionale për nxënësit dhe mësuesit e shkollave të mesme profesionale në vend përmes:

1. Disponueshmëria e platformave më të fundit dhe aksesorëve të shumtë (module dhe sensorë) për të gjithë studentët, gjeneratat e reja teknike në Maqedoni
2. Rritja e interesimit për: lëndën profesionale, mësuesin, shkollën, arsimin
3. Inicializimi, për një rrugë dhe mundësi të bukur në jetën e studentëve
4. Një zgjedhje logjike në arsimin e mëtejshëm është fakulteti ynë FEEIT

Punëtoria e projektit "Teknologjia për ju" përbëhet nga disa aktivitete:
• Ligjërata profesionale dhe shkencore nga disa fusha aktuale të inxhinierisë elektrike;
• konkurrenca në fushën e zhvillimit të sistemeve mikroprocesoresh;
• Prezantimi i projekteve të shkollave të mesme nga viti aktual;
  • informacion mbi përparimet më të fundit praktike teknologjike në fushën e sistemeve mikrokompjuterike të integruara.

Në ditën e parë, fokusi i leksioneve ishte koncepti i arsimit të hapur dhe aplikimi i mësimit të makinerive dhe shkencës së të dhënave në arsimin e mesëm profesional të destinuar për mësuesit. Në të njëjtën kohë, nxënësit nga të gjitha shkollat në një ekip prej dy vetash konkurruan në realizimin praktik të një detyre nga sistemet e programueshme zhvillimore. Në ditën e dytë, të gjitha shkollat që janë pjesë e projektit kanë një prezantim të ushtrimeve praktike laboratorike që kanë pasur gjatë vitit shkollor duke përdorur pajisjet e dhuruara në vitin 2019.

Në konkursin për Zhvillimin e Sistemeve të Mikroprocesorëve, studentët arrijnë këto rezultate:
Vendi i parë – SOTU “Gjorgji Naumov” – Manastir
Vendi i dytë – OSTU “Nace Bugjoni” – Kumanovë
Vendi i tretë - SOSU "Ilinden" -Shkup

Prezantimi më i mirë i ushtrimeve praktike me pajisjet që i dhuruam shkollave ishte shkolla e mesme “Kolë Nedelkovski” nga Velesi.

Këtë vit, këtë punëtori për zhvillimin e sistemeve mikroprocesorike e realizuam përmes laboratorit më të fundit të prodhimit në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Teknologjive të Informacionit FEEIT-FABLAB.

“Me organizimin e punëtorisë së tretë, vazhdon misioni ynë për të rritur ndërgjegjësimin për përdorimin e teknologjive të reja në jetën e përditshme dhe veçanërisht të rëndësishme për ne, duke formësuar mendjet e të rinjve në drejtim të të menduarit krijues dhe ndërgjegjësimit për pakufishmërinë e potencialit të tyre personal. mundësojë të rinjtë të apasionuar pas elektronikës dhe inxhinierët e ardhshëm të arsimohen dhe të përdorin pajisje moderne me ndihmën e mentorëve të kualifikuar që synojnë të rrisin besimin personal të studentëve në nivelin e të menduarit se mund të bëjnë gjithçka!”

 

 

Lajmet e fundit
14.06.2022
Ka mbaruar seminari i dytë praktik i Janitza-s
...
Fokusimi është në konsumatorinDuam të sigurohemi që konsumatori të jetë në qender të vëmendjes.   Mbështetje teknike pa pagesëNëse diqka nuk shkon siq duhet, ne do të gatshëm me dëshirë të ju ndihmomjë!   Zgjedhje e madhe ne ju ofrojm te gjitha brendet botrore, duke përfshire Fluke, Mikroelektronika, Knipex dhe Logitech.   Dergese Opsione fleksibile, duke përfshirë edhe transportin deri tek dera.